Sayfalar

31 Ocak 2016 Pazar

Kalbim varmış lan!

'Şş Mike.. Uyan uyan'
...
'Lan!! Uyansana.'
"Abi ? Noluyoz aq ?"
'Solumda bişey var olum'
"Ne var abi, duvara yaslanmışsın. Soguk mu onu mu diyon, ben mi geçeyim ?"
'Yok lan içimde olum', "Abi ne var Allah aşkına içinde, solumda diyon bide".


Eleman manyak solunda bişey farketmiş farkında değil halbisem kalbini yeni keşfediyor. Kaç yaşına gelmiş daha solda bişey hissetmemiş demek ki. Arkadaş tamam hissetmeyebilirsin ama okulda hiç biyolojide görmedin sen. Kalp kan pompalar en çok bu işe yarar, birkaç boktan işide var ama bizim sazan daha anlamamış demekki daha doğrusu ağrılarının, acılarının sebebi ondan dolayı daha farkında varamamış.

"Kalbindir ne olcak" dedi Mike.
'Kalp mi ? olum sen mideni, bağırsanı hissediyon mu da kalbini hissedesin saçma sapan konuşma.
Hem bu böyle güp güp yapıyor. LAaan ölcek miyim ben yoksa. Delirtme adamı söyle'
"Abi yat uyu allah aşkına yarın sabah anlatırım sana"
'Uyuyayım mı ? deneriz napcaz.' diyip yattı ama kafasında binlerce tilki, nedenler nasıllar falanlar filanlar. Sabaha kadar gözüne uyku girme ihtimali ne kadardı ?

'Mike beyimiz uyancakta hatırlıcakta anlatcak, ölme eşşeğim ölme.'

Kalktı yataktan, çıktı balkona hava -3 derece kar yok ama ayaz var.
'Yuh anasını, havaya bak !'
Mutfağa geçti yaktı sigarasını. Düşündü bidaha düşündü.
Sigarası bitti, yaktı bidaha, kahve içmedi sadece sigarası vardı. Dışarının ayazı mutfağıda soğutmuştu ama sigarası vardı onun içini ısıtan. Birde ufak tefek olan ama ilerde kartopu misali büyüyecek olan dertleri. Altından nasıl kalkarım diyordu, maddi dertler başını ağrıtmıyordu. Bizim eleman zengin.. Zengin de değil aslında sadece anı kurtarmasını biliyordu. Canını sıkan asıl olay bir kız.. Yine kız anasını satayım. Düşünürken bi haber ilişti gözüne "Flaş Flaş, Bilim adamları erkek olmadan kadınların çocuk yapabileceği yöntemi buldu".
'Al işte, zaten kız yüzümüze bakmıyor. Bunu öğrendi ya kesin kendisine yaptırır sırf başkalarına eyvallah etmemek için'.
İçini biraz daha karanlık kaplamıştı önünde yüzlerce yol vardı ama hiç birinin sonunu bilmiyordu ama şöyle bir zorunluluğu vardı, aslında hayat zorluyordu onu bir yolu seçmek zorundaydı. Sonu iyi yada kötü. Sonucunu öğrenmek uğruna, o kızla beraber yürümek istiyordu. Kız geldikten sonra kalbini hissetti aslında ama farkında değil sazan. Mike'ın uyanmasını bekliyordu belki kalkar diye ama ne uyanan var ne başka bişey. Sabah ezanı okunması ile aynı anda sigarasıda bitmişti. Yine sabah etmişti, tek çaresi Mike'ın konuşmalarıydı. Aslında öyle değildi ama o öyle olmasını umut ediyordu.. Yattı yatağına uyu sonra, Mike'ın onu uyandırmasını umut ederek..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder