Sayfalar

16 Şubat 2015 Pazartesi

Hayat sadece matematikse ?

Hayatımızın her yerinde matematik her zaman var, ne kadar inkar etsek yada ne kadar benim kafam basmıyor desek ister istemez katıyoruz hayatımıza.
İlkokulda başlar matematik en basitinden 1+1 olarak sonra ortaokul lise devam eder.
Bazen değer veririz matematikte herhangi bir değişkene istemsizce. İşte tam olarak hayatımıza burada adım atıyor, farkında olmadan değer veriyoruz insanlara her zaman az yada çok.
Sonunda üzülen yada sevinen biz oluyoruz daima. Buda değişken aslında çünkü her şey umduğumuz gibi sonuçlanmıyor.

Bunun neresinde matematik neresinde hayat ?
Dostumuz, dostlarımız vardır bizim 1 tane bilemedin en fazla 3 tane harbiden dost diyebileceğimiz kişiler. Onlardan bahsederken arkadaşlarımıza leke sürdürmeyiz onlara hiç bir zaman arkalarında dururuz daima 'Adam gibi adamdır.' deriz onlardan için. Aha bak işte değer kattık dostumuza kendisinin karesini aldık ? daha da büyüdü değeri bizim gözümüzde.

Öyle adamlarla tanışırız ki bazen 'Ulan 5 kişi toplansanız 1 adam etmezsiniz.' deriz. Hakaret ederiz onların 1 kişi kadar değer etmedikleriniz görürüz şekil rasyonel sayılar.

3 arkadaş toplanırız gideriz bir cafeye gelen hesabı 3e böleriz beraber öderiz.
Bir yere gidilecek olur birisi çıkar derki 'Kuzenimde gelecek sıkıntı olmaz umarım' der, bizde fark etmez benim için deriz aslında o bizim için olsa da olur olmasa da kısaca bizim için o etkisiz elemandır.
Hayatımızdan bazen birileri çıkar yada çıkmak zorunda kalır.

Ama bence en kötüsü bizim için değerli olan bir kişiyi 0(sıfır) ile çarpmaktır çünkü artık biz onun değerini ne kadar katlamak istersek isteyelim o artık 0'dır(sıfırdır.) daha ötesi, azı yada çoğu yoktur.

Peki biz hayatta neyiz ? Bizim değerimiz ne kadar ? Çevremizdekiler bizi 0 olarak mı görüyor yoksa bizden bahsederken 'Adam gibi adam' mı diyorlar ?
Bu hayatta kimseye yaranılmaz, her zaman bir kusurumuz vardır elbet ama bu dünyadan gittiğimizde hiç olmazsa çoğunluk bizi 0 olarak görmemeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder